Wanneer moet je een WWFT melding doen?

verzekering

Wist je dat er heel veel bedrijven zijn die verplicht zijn een zogeheten WWFT melding te doen als ze een bepaalde transactie niet helemaal vertrouwen? Dit wil zeggen dat ze niet zeker weten waar het geld vandaan komt waarmee bepaald is. Deze wet is in het leven geroepen om te voorkomen dat zwart geld in het reguliere circuit terecht komt, en een van de dingen die hij voorschrijft is dat je dus een WWFT melding doet wanneer je een bedrijf tegenkomt die je verdacht lijkt. Het kan zijn dat het rekeningnummer in een ander land gevestigd is dan het bedrijf zelf, of dat ze vragen om contant te mogen betalen of iets dergelijks.

Hoe doe je een WWFT melding?

Voor bedrijven die moeten voldoen aan alle richtlijnen rondom de WWFT wet kan het handig zijn om daar speciale software voor te gebruiken. Je moet immers niet alleen een WWFT melding doen (als je een bedrijf of transactie niet vertrouwt) maar je moet überhaupt bedrijven en zakenrelaties controleren op hun identiteit. Dit klinkt makkelijker dan het lijkt, want hoe weet jij of die scan van hun paspoort wel klopt? Daarom is het in veel gevallen dus het slimst om gewoon een WWFT melding te doen via zo’n speciaal programma. Daarin kun je klanten invoeren en opslaan, en voor langere tijd monitoren. Het is heel makkelijk om dit programma te gebruiken, en je kunt ook heel eenvoudig een melding doen als ene klant of transactie je niet helemaal legitiem lijkt.

Voldoe gemakkelijk aan de WWFT wet

Stel dat jij verplicht bent om te voldoen aan de WWFT wet, en je gaat met een klant in zee die achteraf niet helemaal legitiem bleek te werken, wat dan? Je kunt dan een fikse boete en bovendien reputatieschade verwachten. Oom dit te voorkomen kun je gebruik maken van speciale software om deze identiteitscontroles uit te voeren, waarin je ook een WWFT melding kunt doen. Je bewijst dan dat je er alles aan gedaan hebt om dit te voorkomen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *