Goedkoop online shoppen?

Goedkoop online shoppen?

Iedereen shopt wel eens , daar ben ik van overtuigd. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat je online ook kunt shoppen? Op het internet zijn er zo onwijs veel verschillende websites waar je online kunt shoppen. maar het beste is natuurlijk goedkoop online shoppen, want wie wil dat nou niet? Het gemak van shoppen vanuit je huis is al een geschenk op zich zelf, maar dan ook nog op een goedkope manier kunnen shoppen. Het kan niet beter dan dit! Vandaag ga ik je wat meer vertellen over wat online shoppen precies is, en waarom goedkoop shoppen nou juist zo leuk is.

Online shoppen

Online shoppen of beter online shop staan voor webwinkel. Nu hoor ik je denken, wat is een webwinkel of beter gezegd een webshop? Kort gezegd is dit een plek waar je vooral goedkoop online shoppen kunt doen, als ik het zo mag zeggen. Maar vandaag ga ik je precies uitleggen wat een webshop nou precies is, waar het voor wordt gebruikt en wie het gebruiken. Een webwinkel is een website waarop handelswaar online te koop wordt aangeboden. 

Geschiedenis 

Ik zou het leuk vinden om je als allereerste een wat te vertellen over de geschiedenis van online shoppen, en goedkoop online shoppen. Hoewel e-commerce op het wereldwijde web pas in 1990 begon, was het al een tijdje eerder mogelijk om online/digitaal goederen of diensten te bestellen op afstand. Het begon allemaal telefonisch, maar dit is natuurlijk niet online. Het wereldwijde web zoals wij het kennen was in 1990 ontwikkeld, dat is dus al 30 jaar geleden! Een jaar later had de Amerikaanse overheid de eerder opgedragen beperking van het commercieel gebruik van het internet verbroken. Daarmee was het voor het eerst officieel toegestaan om online te kunnen shoppen! Al ging het er toen nog wel heel anders aan toe dan hoe wij het nu kennen.

(Online) shoppen in Nederland

In Nederland was in 1999 een grote website opgericht die mensen zullen kennen als bol. Het Duitse mediabedrijf wilde internationaal gaan met een online website. De Nederlandse tak van het bedrijf was erg succesvol en ging uiteindelijk zelfstandig verder. Net als Amazon in Amerika startte bol in Nederland als boekenwinkel. Toen kon je al goedkoop online shoppen. Maar al snel begon het met de verkoop van andere productgroepen zoals, DVD’s, games, speelgoed, schoonmaakspullen, kleding, meubels, cosmetica en nog heel veel meer!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *