De zeilen en de buiskap in

Buiskap

Heb je een nieuw zeiljacht of sloep gekocht en wil je deze uitrusten met de beste zeilen? Dan ga je naar een zeilmakerij toch?  Zeilen zijn natuurlijk essentieel voor een zeiljacht. Deze zeilen moeten zo lang mogelijk meegaan. Ze moeten van hoge kwaliteit zijn. Zeker als je van plan bent om vele uurtjes door te brengen op je zeiljacht of sloep. Als je dit inderdaad van plan bent omdat je ervan wil genieten. Je wilt niet alleen een mooi weer toerist zijn. Dan moet je ook op zoek naar de hele belangrijke buiskap.

De buiskap, een essentieel onderdeel van het plezier

Het zou fijn zijn als je tijdens het varen droog blijft in de cockpit van je zeiljacht of sloep. Een zeiler die ook vaart met slechter weer weet dat je in je cockpit drijfnat wordt van het buiswater dat over de boeg op je afkomt. Zeker met zwaar weer. hoge golven en een hoge snelheid ontneemt een onbeschermde cockpit veel van het plezier weg. Een buiskap of ook wel sprayhood genoemd, is dan onmisbaar. Een buiskap is een overkapping over de cockpit of het besturingsgedeelte van het schip. De buiskap bestaat uit een metalen frame waartussen zeil is gespannen en vaak doorzichtige gedeelten aan de voorkant en zijkant bevat.

Persoonlijke stijl buiskap

De aankoop van een zeiljacht of sloep is een enorme uitgave. Je wilt dan ook dat jouw zeiljacht of sloep uitstraalt wie jij bent. Iemand die met liefde en plezier vaart. Niet één van de vele boten in de haven die allemaal op elkaar lijken. Een buiskap is een uitstekend middel om je jacht of sloep iets unieks mee te geven. Misschien een kleur zodat je al van veraf je eigen zeiljacht of sloep herkent

Een jacht of sloep uitrusten en onderhouden is een hele opgave. Heb je voor het eerst een vaartuig gekocht dan ontdek je al snel dat je ook een buiskap nodig hebt. Met buiskap is je vaartocht een plezier zonder een koude misselijkmakende tocht door de hel.

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *