De fantastische scrum methode

Scrum

Werk jij op kantoor en heb je vaak te maken met projecten en deadlines? Dan kan het goed zijn dat je weleens van de scrum methode hebt gehoord. Vroeger werd scrum vooral gebruikt binnen de softwarebranche, maar tegenwoordig hebben ook afdelingen als marketing, HR en sales gezien waarom scrum een uitermate geschikte techniek is om projecten effectief te laten verlopen. De methode zorgt namelijk voor veel inzicht en duidelijk zichtbare afspraken.

Waarom scrum?

Scrum is een methode waar mensen die werken binnen een multidisciplinair team vaak gebruik van maken. Als je gebruik maakt van de methode werk je vaak in 1 tot 4 weken durende sprints, waar na elke sprint een kort overleg is waar de resultaten worden besproken. Zo is ieder individu op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het project. Op deze manier worden deadlines bewaakt en zorgt het team ervoor dat er altijd overzicht is binnen het project.

In het kort

Als je gebruik maakt van scrum heb je verschillende fases waar je in kan zitten. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een scrum bord waar aparte kolommen zijn met ‘to do’,  ‘busy’ en ‘done’. In de to do komen alle taken te staan die gedaan moeten worden, deze worden steeds geactualiseerd. De busy laat zien welke persoon of welke afdeling waar op het moment mee bezig is. Bij done komen de taken te staan die reeds gedaan zijn. Zo houd je overzicht tijdens het project.

Professionele scrum masters

Als je voor het eerst kennis leert maken met scrum kan het erg veel informatie zijn om te verwerken, maar iedereen die eenmaal gewend is aan de methode wil niet meer zonder. Het is belangrijk om een scrum master aan te wijzen, is deze niet aanwezig binnen het bedrijf dan zijn er bedrijven waar je scrum masters in kan huren. Op deze manier weet je dat er een specialist mee kijkt en dat het project zo efficiënt mogelijk zal verlopen.

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *